![]() |
Kasede Kıymalı Pate Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kasede Kıymalı Pate TarifiKasede Kıymalı Pate Tarifi Böreği: 250 gr (2 su bardağı) un (ılık) kahve kaşığının ucuyla tuz 250 gr tereyağı (soğuk ve sert) 1 tatlı kaşığı limon suyu 125 gr (1/2 su bardağından biraz fazla) su (çok soğuk) 1 yumurta (1 çay kaşığı tuzla dövülmüş) Harcı: 500 gr kıyma 1/2 su bardağı su 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı 1 küçük soğan (ince doğranmış) 75 gr mantar (kıyılmiş) 1 su bardağı beşamel sos 125 gr (1/2 su bardağı) krema 1 kahve kaşığı tuz 1/2 kahve kaşığı karabiber Hamuru hazırlamak için unu ve tuzu orta boy bir kaseye eleyip, bir çorba kaşığı yağ keserek parmaklarmızla una yediriniz ![]() ![]() ![]() Hamuru unlanmış hamur tahtasına koyup, 2 dakika avuçlarınızla yoğurunuz ![]() Hamuru 1,5 cm kalınlığında kare biçiminde açınız; kalan yağı bir mumlu kağıdın araşına koyup, merdane ile hafifçe düzleştiriniz ![]() Yağı, mumlu kağıdın arasından alıp, hazırladığınız kare biçimi hamurun ortasına koyunuz ![]() ![]() ![]() Hamur tahtanızı hafifçe unlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru buzdolabından çıkarıp açarak üçe katlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru buzdolabından çıkarıp hafif unlanmış hamur tahtasında 1,5 cm kalınlığında kare biçiminde açıp, 6 cm'lik yuvarlak hamur kesiciyle hamuru, birbirine elden geldiğince yakın olarak kesiniz ![]() Fırın tepsisinin üstüne soğuk su serpip nemlendiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi buzdolabına koyup 15 dakika bekletiniz ![]() Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220"C) getirip ısıtınız ![]() Tepsiyi buzdolabından alıp fırının üst tarafında 15-20 dakika, börekler nar gibi kızarana kadar pişiriniz ![]() ![]() ![]() Harcı yapmak için yağı küçük bir tencerede eritiniz ![]() Soğanları katıp, kısık ateşte; 10 dakika, arasıra karıştırarak pişiriniz ![]() ![]() Beşamel sosu orta boy bir tencereye koyup, küçük tenceredeki soğan-mantar-kıyma karışımına, kremayı akıtınız ![]() ![]() Börekleri yeniden tepsiye dizip, tenceredeki harcı içlerine doldurunuz ![]() ![]() Tepsiyi fırına verip, börekler ve harç ısınana kadar 10 dakika pişiriniz ![]() ![]() Not: Böreğin hamurunu hazırlamak güç değildir; ama çok dikkat istediğinden en az 1-2 saatinizi alacaktır ![]() ![]() ![]() Kullanacağınız gereçlerin (kase, hamur tahtacı, merdane) ve ellerinizin soğuk olması gerekir ![]() ![]() Açış yöntemi çok önemlidir ![]() ![]() Ayrıca hamurun öteki yüzü çevrilmeyip hep aynı yüzünden açılmalı, hamur bir yerinden çatlarsa, üstüne un serpilip buzdolabında 15 dakika bekletilmelidir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|