Terbiyeli Kuzu Eti Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Kuzu Eti TarifiMalzemesi kg parça kuzu eti 1,5 çorba kaşığı yağ 1 avuç arpacık soğan 2 bardak su 1,5 kahve kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 yumurta 1 limon Parça etleri yıkayın Bir tencereye, yağ, ayıklanmış arpacık soğan, iki bardak su,tuz ve karabiber atarak, orta hararette pişirin Öte yandan, iki yumurta sarısıyla, limon suyu ve yarım bardak suyu iyice çırparak terbiyeyi hazırlayın Bir fiske de tuz katarak tencereye ilave edin Kaynamadan ocaktan alıp, dağıtım tabağına koyun ve servis yapın
|
|
Terbiyeli Kuzu Eti Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Terbiyeli Kuzu Eti TarifiTerbiyeli Kuzu Tarifi 700 gr kuzu kuşbaşı 1 şeker kaşığı biber salçası 1 tutam toz tarçın 1 çorba kaşığı tepeleme Bizim Mutfak Un 700 gr kuzu kuşbaşı harlı ateşte suyunu salıp çekmesi beklenir, 1 şeker kaşığı salça, 1 kaşık tereyağı ve bir tutam tarçın ilavesi biraz kavur, üzerini iki parmak geçecek kadar su ilavesiyle yumuşayana dek pişir,en son 1 tepeleme kaşık içim tava yoğurdu ve 1 tepeleme kaşık bizim mutfak unu krep hamuru kıvamında mikserle ve et yemeğine ilave ederek bir taşım kaynamasını bekle, sıcak servis edin |
|
|
|