Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
asma, izgara, sardalya, tarifi, yaprağında

Asma Yaprağında Sardalya İzgara Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asma Yaprağında Sardalya İzgara Tarifi



Asma Yaprağında Sardalya Izgara

8 küçük sardalya (temizlenmiş)
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 limonun suyu
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
bir tutam tuz
8 taze kekik dalı (ya da 1 tatlı kaşığı kuru kekik)
8 taze (ya da salamura) asma yaprağı (salamura yaprak kullanırsanız, bol sudan geçirip, süzdürdükten sonra kurulamanız gerekir)

Sardalyaları soğuk su altında çalkalayıp bir tülbentin arasına alarak kurulayın Geniş bir servis tabağına zeytinyağı, limon suyu, kıyılmış sarmısak ve tuzu karıştırıp, balıkları yerleştirin ve çevirerek her yanlarının bulanmasını sağlayın Sonra tabağı plastik filmle örtüp, buzdolabında 1 saat soğutun (yarım saat geçince, balıkları bir kez daha tersyüz edin)
Önce fırınınızın ızgarasını ısıtın Tabağı fırından alıp, her balığı bir asma yaprağı üstüne yerleştirerek üstlerine 1 'er taze kekik dalı koyun (ya da biraz kuru kekik serpin)
Sardalyaları yapraklara sarın Sonra fırınınızın ızgarası altına yerleştirip, her iki yanlarını yaklaşık 3'er dakika (yapraklar yanmamalıdır) ızgara edin
Asma yaprağına sarılı sardalyaları ızgaradan dikkatle (parçalanmamalı ve açılmamalıdırlar) alıp, ikişer ikişer tabaklara yerleştirerek servis yapın (masada yapraklar açılınca, balıkların deri ye pulları yapraklarla birlikte kalkacaktır)

Not: Bu tarifteki sardalyaların yerine, tirsi ya da küçük tekir balıkları da kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Asma Yaprağında Sardalya İzgara Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asma Yaprağında Sardalya İzgara Tarifi



Asma Yaprağında Sardalya Izgara Tarifi

Malzeme: (4 Kişilik)
1 kg sardalya
10-25 adet taze (yoksa salamura) asma yaprağı
tuz

Yapılışı:
Sardalyaları kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz Üstündeki pulları parmaklarınızla temizleyiniz
Kapaklı tel ızgarayı açıp alt kapağına asma yapraklarını bir sıra olarak diziniz Asma yapraklarının üzerine saldalyaları bir sıra halinde diziniz Sardalyaları tuzladıktan sonra asma yapraklarının kalanlarını balıkların üzerine dizip tel ızgaranın kapağını kapatınız Kor haline gelmiş mangal kömürü üzerinde önce bir tarafını, sonra diğer tarafını çevirerek kızartınız
Sıcak servis yapınız

Not: Eğer mangal ateşini kullanmaktan mahrumsanız aynı işlemi elektrikli ızgara veya kapağı açık fırında da yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.