![]() |
Asma Yaprağında Sardalya İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Asma Yaprağında Sardalya İzgara TarifiAsma Yaprağında Sardalya Izgara 8 küçük sardalya (temizlenmiş) 2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 limonun suyu 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) bir tutam tuz 8 taze kekik dalı (ya da 1 tatlı kaşığı kuru kekik) 8 taze (ya da salamura) asma yaprağı (salamura yaprak kullanırsanız, bol sudan geçirip, süzdürdükten sonra kurulamanız gerekir) Sardalyaları soğuk su altında çalkalayıp bir tülbentin arasına alarak kurulayın ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızın ızgarasını ısıtın ![]() ![]() Sardalyaları yapraklara sarın ![]() ![]() Asma yaprağına sarılı sardalyaları ızgaradan dikkatle (parçalanmamalı ve açılmamalıdırlar) alıp, ikişer ikişer tabaklara yerleştirerek servis yapın (masada yapraklar açılınca, balıkların deri ye pulları yapraklarla birlikte kalkacaktır) ![]() Not: Bu tarifteki sardalyaların yerine, tirsi ya da küçük tekir balıkları da kullanılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Asma Yaprağında Sardalya İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Asma Yaprağında Sardalya İzgara TarifiAsma Yaprağında Sardalya Izgara Tarifi Malzeme: (4 Kişilik) 1 kg sardalya 10-25 adet taze (yoksa salamura) asma yaprağı tuz Yapılışı: Sardalyaları kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz ![]() ![]() Kapaklı tel ızgarayı açıp alt kapağına asma yapraklarını bir sıra olarak diziniz ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak servis yapınız ![]() Not: Eğer mangal ateşini kullanmaktan mahrumsanız aynı işlemi elektrikli ızgara veya kapağı açık fırında da yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|