![]() |
Hamsi Diblesi Tarifi ( Trabzon ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi Diblesi Tarifi ( Trabzon )Hamsi Diblesi Tarifi ( Trabzon ) Malzeme: (4 Kişilik) 500 gr iri hamsi 250 gr pirinç (1 su bardağından 1 parmak fazla) 5 adet karalahana yaprağı 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz 1 adet kuru soğan 2 çay kaşığı karabiber 2 çorba kaşığı tereyağı Tuz Yapılışı: Hamsileri kafalarını kopararak, bıçak kullanmadan temizleyin ![]() ![]() ![]() Lahana yapraklarını ince ince kıyıp pirinçle ve maydanozla harmanlayın ![]() ![]() Tereyağını tavada eritip soğanı kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Dibleye istenirse 1 çorba kaşığı çamfıstığı ilave edilebilir, daha güzel bir tad verir ![]() |
![]() |
![]() |
|