![]() |
Brokolili Balık Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brokolili Balık TarifiBrokolili Balık 500 g beyaz etli balık (her biri 40 gramlık 12 dilim fleto) 24 brokkoli çiçeği (2,5 cm boyunda kalacak biçimde ayıklanıp, uç bölümleri sivriltildikten sonra, 1 dakika haşlanarak, süzdürülmüş) 2 taze soğan (ayıklanıp, doğranmış) 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) 4 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş) 2 çorba kaşığ ayçiçek yağı Her balık diliminin ortasına 2 adet brokoli çiçeği koyarak sıkıca rulo yapın ve açılmaması için çöp şişlere geçirin (her şişe dört balık rulosu olamk üzere 3 şiş hazırlayın) ![]() ![]() Bu arada sirke, biber salçası, domates salçası ve eritilmiş mısır nişastasını küçük bir kâsede karıştırıp, bir kenara bırakın ![]() Ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|