10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuklu Patates Tarifi
Tavuklu Patates
Malzemeler: 2 parça tavukgöğsü, 1 kilogram patates, 3 adet domates, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 4 adet yeşil sivribiber, 4 diş sarımsak, yeterince tuz ve 2 çorba kaşığı margarin
yerleştirildikten sonra salçalı sos dökülür Tuz ve 2 su bardağı Hazırlanışı: Tavukgöğsü yıkanır ve haşlanır Soğuduktan sonra büyük parçalara ayrılır Patatesler kabukları soyulduktan sonra kararmaması için bol suyun içine bırakılır Tencereye iki yemek kaşığı yağ konur İçine rendelenmiş domates, salça, ayıklanmış sarımsak ilave edilir ve hafifçe kavrulur Fırın tepsisine patatesler, ilk önce ikiye bölünerek, sonra köşeli bir şekilde doğranarak konur Aralarına tavuk, doğranmış sivribiber, halka halka doğranmış domatestavuk suyu da eklendikten sonra 200 dereceli fırına sürülür ve pişirilir
|
|
|