Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mürekkepbalığı, sebzeli, tarifi

Sebzeli Mürekkepbalığı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Mürekkepbalığı Tarifi



Sebzeli Mürekkepbalığı

750 g mürekkepbalığı (temizlenip, kesesi soyulduktan sonra, irice parçalar halinde doğranmış)
2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1/4 tatlı kaşığı tuz
3 pırasa (ayıklanıp, yıkandıktan sonra, doğranmış)
20 diş sarımsak
500 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)
250 g kabak (soyulmadan dilimlenmiş)
4 çorba kaşığı maydanoz (iri doğranmış)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

Kalın dipli bir tavaya zeytinyağının 1/2 çorba kaşığını koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın Yağ kızınca mürekkepbalığı parçalarını koyup, ara sıra karıştırarak, saydamlıklarını yitirinceye kadar (2 - 3 dakika) kızartın Tuzun yarısını serpip, mürekkepbalığı parçalarını delikli kaşıkla ateşe dayanıklı bir cam tencereye aktarın Ateşi kısıp, tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyerek, pırasa ve diş sarımsakları da katın Sonra tavanın kapağını kapatıp, pırasalar ve sarımsakların birbirlerine yapışmalarını önlemek için ara sıra tavayı sallayarak, altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) kızartın Tavayı ateşten alıp, pırasalar ve sarımsakları delikli kaşıkla ateşe dayanıklı tencereye aktarın Domatesleri katıp, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, mürekkepbalığı parçaları iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin Bu arada kalan zeytinyağını tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca kabak dilimlerini koyup, ara sıra karıştırarak, kabaklar yumuşayıncaya (ama renkleri koyulaşmamalıdır) kadar (yaklaşık 3 dakika) pişirin Kalan tuzu serpip, tavayı ateşten alarak, kabak dilimlerini bir tabağa çıkarın
Mürekkepbalığının pişme süresi sona erince, pişmiş kabak dilimleri, maydanozlar ve karabiberi ekleyip, hafifçe karıştırın Tencereyi ateşten alıp, sebzeli mürekkepbalığını 4 servis tabağına bölüştürerek, servis yapın

Not: Bu tarifte istenirse, mürekkepbalığı yerine kalamar kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.