![]() |
Sarımsaklı Köfte Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarımsaklı Köfte TarifiSarımsaklı köfte tarifi Malzemeler 750 gram koyun kıyması 120 gram soğan (1 büyük) 2 yumurta 3 büyük dilim bayat ekmek içi 1/2 kahve fincanı zeytinyağı 6 diş sarımsak Tuz ve karabiber Hazırlanısı 1 İki, üç defa et makinesinden geçirilmiş fazla yağlı olmayan ve kemiksiz olarak tartılmış 750 gram koyun kıymasına; soğuk suda ıslatılmış ve iyice sıkılmış 3 büyük dilim iç bayat ekmek ilâve ederek, her ikisini 2-3 dakika kadar yoğurmak ve içine ekmek katılmış bu kıymayı bir kere daha et makinesinden geçirmelidir ![]() ![]() 2 Kıymanın yoğurulması sona erince; bunlara: 2 adet bütün yumurta, 1 kahve kaşığı karabiber, 2 tatlı kaşığı tuz, dövülmüş 6 diş sarımsak ile 1 büyük soğan suyu ilâve ederek, tekrar 5 dakika daha yoğurmalı, sonra da bu kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, bunları ıslatılmış iki avuç içinde yuvarlamak ve üstlerine bastırmak suretiyle bu kıymadan yarım parmak inceliğinde yuvarlak ve yassı köfteler meydana getirmelidir ![]() ![]() 3 Sonra bu yassı köftelerin, her iki taraflarını hafifçe zeytinyağıyla yağladıktan sonra, harlı, fakat alevli olmayan odun kömürü ateşinin 3 - 4 parmak yüksekliğinde bir yerine oturtulmuş tel ızgaraya yerleştirmeli (ızgaranın da telleri yağlanmış olmalıdır) ve köftelerin bir tarafları kızardıktan sonra diğer taraflarını çevirmek suretiyle bunları 4-6 dakika arasında pişirmeli ve ılıkça bir tabağa servis yapmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|