![]() |
Fırında Sığır Filetosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Sığır Filetosu TarifiFırında Sığır Filetosu Tarifi 2,5 kg'lık sığır filetosu (fazla yağları temizlenip, rulo yapılarak iple bağlanmış) 1/4 su bardağı rafine yağ 2 büyük soğan (doğranmış) 3 havuç (kazınıp, dilimlenmiş) 2 diş sarmısak (dövülmüş) 1+3/4 su bardağı et suyu 1 tatlı kaşığı tuz 6 tane-karabiber 3 domates (ortadan ikiye bölünmüş) 6 patates kroketi Baharat torbası: 4 sap maydanoz 1 fiske kekik Önce fırınınızı 150 dereceye ısıtınız ![]() Büyük bir tencerede yağı, orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() Et suyunu katıp, kaynatınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi fırından alıp, eti sosluğa süzünüz ![]() ![]() ![]() Sığır filetonuzu domates ve patates kroketleriyle süsleyip yanında sosuyla servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|