|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
cin, kuşkonmazlı, mantarlı, mürekkepbalığı, tarifi |
![]() |
Kuşkonmazlı Mantarlı Mürekkepbalığı (Çin) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuşkonmazlı Mantarlı Mürekkepbalığı (Çin) TarifiKuşkonmazlı Mantarlı Mürekkepbalığı (Çin) 750 g mürekkepbalığı (temizlenmiş) 8 mantar (1 su bardağı suda haşlanıp ![]() 3 çorba kaşığı pirinç sirkesi 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 250 g kuşkonmaz (ayıklanıp, verevine 4 cm boyunda kesilmiş) 4 taze soğan (ayıklanıp, verevine ince doğranmış) 1 çorba kaşığı soya sosu 2 tatlı kaşığı mısır nişastası Mantarların haşlama suyunu bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, 4 çorba kaşığı kalıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) kaynatın ![]() ![]() ![]() Mürekkepbalığının kesesini yararak kesip, mutfak tezgâhına serin ![]() ![]() ![]() Kâsedeki karışımı bir süzgeçte süzüp (süzdüğünüz suyu saklayın), süzgeçte kalan mürekkepbalığı parçalarını, bir tabağa aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağını tavaya koyup, mantarlar, kuşkonmazlar ve taze soğanları ekleyin; sık sık karıştırarak, 2 dakika pişirin ![]() ![]() Mantarların haşlama suyunu mısır nişastasıyla karıştırıp, tavaya ekledikten sonra, iyice karıştırın ![]() ![]() Not: Bu tarifte istenirse, mürekkepbalığı yerine kalamar kullanılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|