![]() |
Sığır Güveci Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sığır Güveci TarifiSığır Güveci Tarifi 1 kg sığır eti (kuşbaşı doğranmış) 4 çorba kaşığı rafine yağ 16 arpacık soğanı 8 küçük havuç (kazınmış) 8 küçük şalgam (kabukları soyulmuş) 2 çorba kaşığı kereviz rendesi 125 gr mantar (temizlenmiş) 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 1 çorba kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı un 3 su bardağı et suyu 1 defne yaprağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Büyük bir tencereye 2 çorba kaşığı rafine yağ koyup, orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() Kalan 2 çorba kaşığı rafine yağı tencereye ekleyip, kızdırınız ![]() ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, kırmızıbiber, domates salçası ve unu katarak karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|