Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayzer, tarifi, yahnisi

Kayzer Yahnisi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayzer Yahnisi Tarifi



Kayzer Yahnisi Tarifi

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
750 gr dana eti (kuşbaşı doğranmış)
2 su bardağı et suyu
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
4 orta boy patates (kabukları iri zar biçiminde soyulup doğranmış)
3 çorba kaşığı rafine yağ
2 büyük soğan (halka halka doğranıp ayrılmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Lokmalar:
250 gr (2 su bardağı) un
1 tatlı kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyla hindistancevizi
2 yumurta (hafifçe çırpılmış)
150 gr (3/4 su bardağı) süt

Orta boy, ateşe dayanıklı bir cam kapta, yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca etleri katıp arasıra karıştırarak 3-4 dakika, her yanları pembeleşene kadar kavurunuz
Et suyu, defne yaprağı, sirke, tuz ve biberi ekleyip iyice karıştırınız Ateşi açıp kaynatınız Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika yavaş yavaş pişiriniz Patatesleri ekleyip 45 dakika daha, etler yumuşayana kadar pişiriniz
Bu arada lokmaları hazırlamak için un, tuz ve hindistancevizini büyük bir kaseye eleyip, çatalla karıştırarak yumurtaları una yediriniz Sütü yavaş yavaş katıp, bulamaç pürtüksüz olana kadar tahta kaşıkla dövünüz Bulamacı 10 dakika bir yerde bekletiniz
Büyük bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynatınız Ateşi kısıp içine bulamaçtan birer çay kaşığı akıtınız Lokmalar suyun üstüne çıktıktan sonra 3-5 dakika, lokmalar kaşıkla tencerenin kenarına bastırdığınızda yumuşak olana kadar pişiriniz
Delikli kepçeyle lokmaları çıkarıp büyük bir kaseye koyunuz Kalan lokmaları da aynı biçimde pişirdikten sonra kâseyi bir kenara bırakınız
Yahni pişince kasedeki lokmaları katıp 10 dakika daha pişiriniz
Bu arada, orta boy bir tavada rafine yağı orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca soğanları katıp arasıra karıştırarak 8-10 dakika, soğanlar nar gibi olana kadar kızartınız Tavayı ateşten alıp halka soğanları delikli kepçeyle bir tabağa bırakınız
Yahniyi ateşten alıp bir servis tabağına boşaltınız Üstüne tabaktaki pişmiş soğanları döşeyip maydanozla süsleyerek servis ediniz

Not: Alman mutfağının bu çok beğenilen yahnisini çeşitli sebzeler, özellikle de lahana ya da brüksellahanasıyla servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.