Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, tarifi, tencerede, tike

Tencerede Tike Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tencerede Tike Kebabı Tarifi



Tencerede Tike Kebabı Yapılışı Mazemeleri

Tencerede Tike Kebabı

Sahrap Soysal

Malzemeler

500 gr kuşbaşı et

4 adet ince uzun patlıcan

Etin terbiyesi için;

4 diş dövülmüş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

karabiber

1 çay kaşığı kimyon

yenibahar

Sos için;

2 adet orta boy kuru soğan

5-6 adet orta boy domates

3-4 adet yeşil sivribiber

4-5 yemek kaşığı zeytinyağı (30 gr tereyağı da kullanabilirsiniz)

2 çay kaşığı tuz

karabiber

2 yemek kaşığı nar ekşisi (1/2 adet limonun suyu da olur)

Hazırlanışı

Kuşbaşı kuzu etin in terbiye sosu için; dövülmüş sarımsak, salça, zeytinyağı, tuz, kimyon ve biberleri derin bir kaba koyun Çatalla karıştırın ve etleri bu sosa aktarıp yoğurarak karıştırın Ağzını kapatıp buzdolabında bir gece bekletin

Patlıcanları yıkayıp saplarını kestikten sonra alacalı soyun ve uzunlamasına ikiye bölün Parçalan 2,5-3 santim kalınlığında dilimleyin, (acı suyunun çıkması için bol tuzlu suda 20 dakika bekletip süzebilirsiniz)

Patlıcanları iyice kurulayın Çöpşişlere sırasıyla bir patlıcan bir et dizin

Geniş bir teflon tavaya ya da yanmaz yapışmaz tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyup orta ısılı ateşte kızdırın Çöpşişleri kzıgın yağda çevire çevire 7-8 dakika kızartın, (pişirme işlemini mangalda da yapabilirsiniz)

Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; zeytinyağınn başka bir geniş tavaya koyup orta ısılı ateşte kızdırın İncecik yemeklik doğradığınız soğanları tavaya aktarıp karıştırarak 5 dakika kadar kavurun İncecik doğradığınız sivribiberleri de ekleyip 2-3 dakika daha kavurun

Tuz, karabiber, soyup tavla zarı formunda doğradığınız domatesleri katıp kaynatın Kaynamaya başlayınca ocaktan alıp nar ekşisini ekleyin

Hazırladığınız bu sosu çöpşişlerin üzerine gezdirin Ağzı kapalı olarak etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Ocaktan alıp yanında pideyle servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.