![]() |
Biberli Tavuk (Mikrodalga) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biberli Tavuk (Mikrodalga) TarifiBiberli Tavuk (mikrodalga) 500 g tavuk göğüs eti (haşlanıp süzülmüş) 2 arpacık soğanı (ince doğranmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 defne yaprağı bir tutam kekik 24 tane karabiber (kırılmış) 1/2 su bardağı tavuk suyu 1 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı zeytinyağı Tavuk etlerini, arpacık soğanları, sarımsaklar, defne yaprağı, kekik, tane karabiberler ve tavuk suyunu ateşe dayanıklı bir seramik (ya da cam) çukur tabakta karıştırın ![]() ![]() Sirke ve zeytinyağını çukur tabakta kalan baharatlı karışıma ekleyip, kabın üstünü plastik filmle örterek, karışımı % 100 ısıtılmış fırında 2 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|