Sarma Et Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarma Et TarifiSarma Et Tarifi 1 kg biftek 3 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı tereyağı 1 baş sarımsak 8-10 adet karanfil 1 çorba kaşığı salça 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Biftekler boş olarak rulo yapılır Yorgan ipiyle açılmaması için sarılır Ruloların üzerine çizikler atılır Bu çiziklerin içine karanfil ve sarımsak sokulur Tavaya tereyağı konur Rulolar renk alacak kadar kızartılır Bir kenara çıkarılır Aynı yağda yarım daire şeklinde doğranmış soğan, tuz ve karabiber kavrulur Soğanlar şeklini kaybedince rulolar atılır 1,5 su bardağı suyla karıştırılmış salça eklenir Kapak kapatılır 40 dakika kadar pişirilir
|
|
|
|