Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ispanaklı, mikrodalga, pisibalığı, tarifi

İspanaklı Pisibalığı (Mikrodalga) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanaklı Pisibalığı (Mikrodalga) Tarifi



Ispanaklı Pisibalığı (mikrodalga)

500 g pisibalığı (8 eşit parçaya kesilmiş)
100 g pirinç
1 1/2 su bardağı domates suyu (taze sıkılmış)
1/2 tatlı kaşığı rezene tohumu
1/4 tatlı kaşığı tuz
250 g ıspanak
bir tutam beyazbiber
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı balık suyu
2 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı pirinç sirkesi
4-5 damla acıbiber sosu (ya da Tabasco)
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)

Harcı hazırlamak için pirinç, domates suyu, rezene tohumları ve tuzu 1 litrelik (4 su bardağı) bir ateşe dayanıklı kapta karıştırın Kabı plastik filmle örtüp, % 100 ısıtılmışfırına vererek, harcı 12 dakika pişirin Kabı fırından alıp, üstü örtülü olarak bir kenara bırakın
Ispanakları yıkayıp, saplarını keserek, suyunu süzdürmeden 2 litrelik ateşe dayanıklı bir kaba koyun Kabın üstünü plastikfilmle örtüp, % 100 ısıtılmıış fırına vererek, ıspanakları 3 dakika pişirin Kabı fırından alıp, üstünü açarak, bir kenarda soğumaya bırakın
Balık parçalarını soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın Sonra koyu renkli yanları üste gelecek biçimde mutfak tezgâhına yan yana dizip, üstlerine beyazbiberi serpin Ateşe dayanıklı tabağın'üstündeki plastikfilmi alıp, tabaktaki pirinçli harcı bir kaşıkla balık parçalarının üstüne ince bir tabaka halinde döşeyin Pişmiş ıspanaklardan da ikinci birtabaka döşeyip, her balık parçasını harç ve ıspanak tabakaları içte kalacak biçimde sararak, rulo haline getirin
Mısır nişastasını küçük bir kâsede 2 çorba kaşığı balık suyuyla karıştırıp, ıspanakları pişirmiş olduğunuz kaba geri kalan balık suyu, balık suyu - nişasta karışımı, soya sosu, sirke ve acıbiber sosunu (ya da Tabasco'yu) koyarak karıştırın Kabı % 100 ısıtılmış fırına verip, karışımı 3 dakika pişirin Kabı ateşten alıp, içinde kalan sosu pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çatalla çırptıktan sonra, balık rulolarını, bitişme yerleri alta gelecek biçimde (birbirlerine dokunmamalıdırlar) sosun üstüne yerleştirin Kabın üstünü plastik filmle örtüp, % 100 ısıtılmış fırına vererek, ruloları 6 dakika pişirin Tabağı fırından alıp, üstü örtülü olarak bir kenarda 3 dakika kadar beklettikten sonra, üstündeki plastik filmi atın Balık rulolarını delikli kaşıkla bir tabağa çıkarıp, kapta kalan sosu üstlerine boşaltın Üstlerine maydanozları serpiştirip! servis yapın

Not: Bu tarifte istenirse, pisibalığı yerine dilbalığı kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.