![]() |
İspanaklı Pisibalığı (Mikrodalga) Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı Pisibalığı (Mikrodalga) TarifiIspanaklı Pisibalığı (mikrodalga) 500 g pisibalığı (8 eşit parçaya kesilmiş) 100 g pirinç 1 1/2 su bardağı domates suyu (taze sıkılmış) 1/2 tatlı kaşığı rezene tohumu 1/4 tatlı kaşığı tuz 250 g ıspanak bir tutam beyazbiber 1 çorba kaşığı mısır nişastası 1 su bardağı balık suyu 2 çorba kaşığı soya sosu 2 çorba kaşığı pirinç sirkesi 4-5 damla acıbiber sosu (ya da Tabasco) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Harcı hazırlamak için pirinç, domates suyu, rezene tohumları ve tuzu 1 litrelik (4 su bardağı) bir ateşe dayanıklı kapta karıştırın ![]() ![]() ![]() Ispanakları yıkayıp, saplarını keserek, suyunu süzdürmeden 2 litrelik ateşe dayanıklı bir kaba koyun ![]() ![]() ![]() Balık parçalarını soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın ![]() ![]() ![]() ![]() Mısır nişastasını küçük bir kâsede 2 çorba kaşığı balık suyuyla karıştırıp, ıspanakları pişirmiş olduğunuz kaba geri kalan balık suyu, balık suyu - nişasta karışımı, soya sosu, sirke ve acıbiber sosunu (ya da Tabasco'yu) koyarak karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Bu tarifte istenirse, pisibalığı yerine dilbalığı kullanılabilir ![]() |
![]() |
![]() |
|