![]() |
Rezeneli Piliç Haşlama Fransa Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rezeneli Piliç Haşlama Fransa TarifiRezeneli Piliç Haşlama (Fransa) 6 piliç budu (derileri ayıklanmış) 1/4 tatlı kaşığı karabiber (taze, çekilmiş) 2 diş sarımsak (soyulmuş) 4 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 1 soğan (ince doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı rezene tohumu 1 tatlı kaşığı tuz 1 iri rezene (çiçekli bölümleri ve kök bölümlerinin sert dış yaprakları ayıklanıp, bir kenarda saklanmış; kalan kök bölümleri altı eşit parçaya kesilmiş) 1 kereviz sapı (ayıklanıp, 7,5 cm boyunda - 5 mm kalınlığında doğranmış) 1 defne yaprağı 2 iri marul yaprağı 250 g küçük havuç (kazınmış) 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı Karabiberin 1 tatlı kaşığı ve sarımsakları bir tabakta iyice karıştırarak hamur haline getirip, piliç butlarını bu karışıma bulayın ![]() Tavuk suyunun bir bardağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada rezenelerin sert dış yaprakları, kereviz sapı parçaları ve defne yaprağını marullardan birinin ortasına koyup, öbür marul yaprağını üstüne kapatın ve bir sicimle bağlayarak açılmamasını sağlayın ![]() ![]() Tenceredeki karışımın pişme süresi dolunca, rezenelerin kök bölümlerini, piliçlerin arasından suya batırın ve tencerenin kapağını kapatıp, 5 dakika daha pişirin ![]() ![]() ![]() Tencerede kalan pişme suyunu 30 cl (1 1 /4 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatın ve tencereyi ateşten alarak, baharat demetini çıkarıp atın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|