![]() |
Tavuklu Kış Türlüsü Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuklu Kış Türlüsü TarifiTavuklu Kış Türlüsü Tarifi 400-500 gr kuşbaşı tavuk eti (göğüs ya da but fileto kısmından kullanılmasını öneririm) 4 yemek kaşığı sıvıyağ 2 adet orta boy kuru soğan (8-10 adet arpacık soğan da olabilir) 2 adet orta boy kereviz 1 adet orta boy havuç 1 adet büyük boy patates 4-5 diş sarımsak 1 tepeleme yemek kaşığı un 1 çay kaşığı tuz, karabiber Teıtiyesi için; 1/2 su bardağı yoğurt 1 adet limonun suyu 2 adet yumurtanın sarısı Kuşbaşı tavuk etlerin üzerine hafifçe tuz ve karabiber serpilir ![]() ![]() Sıvıyağ orta boy bir tencereye aktarılıp orta ısılı ateşte kızdırılır ![]() ![]() ![]() Kerevizler, patates ve havuç soyulduktan sonra kuşbaşı et formunda doğranır ![]() ![]() Tavuklar suyunu bırakıp çekince kereviz, havuç, patates ve sarmısaklar tencereye aktanlır ![]() ![]() Son olarak, 4 su bardağı sıcak su da eklenip karıştırılır ve suyu kaynamaya başlayıncaya kadar pişirilir ![]() ![]() Diğer taraftan, terbiye sosunun hazırlanması için; yoğurt, limon suyu ve yumurta sarıları bir kasede çatal yardımıyla iyice çırpılır ![]() ![]() ![]() ![]() Not: İstenirse bu yemeğe kereviz yapraklarından da katılabilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|