![]() |
Palamut Tavası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Palamut Tavası TarifiPalamut Tavası Tarifi 1 kişilik Gerekli malzeme: 1 palamut 1 kırmızı soğan 1 haşlanmış patates 1 havuç 4-5 dal roka 2-3 biber turşusu 1 kahve fincanı un Kızartmak için sıvıyağ Tuz Karabiber 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Palamut Tavası Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Palamut Tavası TarifiPalamut Tavası Tarifi Kesilmiş halkaları, temizce yıkadıktan sonra, tuzlayıp bırakmalıdır ![]() ![]() îki tarafı, istenilen derecede kızardıktan sonra, tabaklara alınıp, üzerine biraz çiğ zeytinyağı gezdirerek bolca limonla yenilir ![]() Not: Bu balık 18 - 20 dakikada pişer ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Palamut Tavası Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Palamut Tavası Tarifi8 dilim palamut 1/2 su bardağı rafine yağı 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 adet limon, 4'e yarılmış 2 çorba kaşığı un 1) Palamut dilimlerini yıkayıp kurulayınız ![]() ![]() 2) Sonra bir tavaya yağı koyup kızdırınız ve palamutları ilâve edip 4'er dakika alt ve üstünü altın sarısı kızartıp limonlarla beraber servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|