Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
akdeniz, fesleğenli, köftesi, tarifi

Fesleğenli Akdeniz Köftesi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğenli Akdeniz Köftesi Tarifi



Fesleğenli Akdeniz Köftesi Tarifi

Köfte için;
400 gr az yağlı dana kıyma
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri (Robotta çekilmiş mihalıç peyniri veya İzmir teneke tulumu olur)
1 adet yumurta
1 su bardağı robotta çekilmiş bayat ekmek içi (galeta unu da kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz, karabiber
2 yemek kaşığı dolmalık çam fıstık

Sosu için;
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet közlenmiş kırınızı biber (Konserve köz biber kullanmanızı öneririm)
5 yemek kaşık zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası + 1 su bardağı sıcak su
2 adet orta boy domates
5 çay kaşığı kuru fesleğen (veya 2 yemek kaşığı)
1 çay kaşığı tuz, karabiber

Kıymayı derin bir kaba koyup üzerine tuz ve karabiberi ekleyin Yumurtayı kınp rendelenmiş peyniri ve galeta ununu (bayat ekmek içi de kullanabilirsiniz) katıp iyice yoğurun Dolmalık fıstığı katıp tekrar yoğurun Köfte hamurunun sertleşmesi ve kızarırken dağılmaması için buzdolabında bir saat kadar
Hazıriadığınız köfte harcından can eriği büyüklüğünde yuvariak köfteler yapın Köfteleri ve incecik kıydığınız kuru soğanları teflon tavada kızdırdığınız 5 yemek kaşığı zeytinyağında ve orta ısılı ateşte tavayı sallayarak 2-3 dakika kadar kızartın
Üzerine dövülmüş sarımsak, tavla zarı formunda doğradığınız konserve köz biber ve rendelenmiş domatesi ekleyip tahta bir kaşıkla hafif hafif karıştırmaya devam edin Tuz, karabiber ve fesleğen serpin Sıcak suyla sulandırdığınız salçayı katın Tavayı sık sık sallayarak ve karıştırmaya devam ederek sosun kaynamasını bekleyin Kaynamaya başlayan köfteli sosu kısık ateşte 5-6 dakika daha pişirip ocaktan alın
Tahta bir kaşıkla karıştırdıktan sonra, hazıriadığınız soslu köfteyi sıcak sıcak servise sunun Üzerine incecik kıyılmış maydanoz (yarım demet kadar) çok yakışır

Not: isterseniz Türk usulünü uygulayıp köfteleri tavada kızarttıktan sonra alın Sosu da aynı tavada pişirdikten sonra ocaktan almaya yakın köfteleri de tavaya aktarın Köfteleri 1-2 dakika da sosla pişirip ocaktan alın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.