Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, dolması, tarifi

Biftek Dolması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biftek Dolması Tarifi



Malzeme:

500 gr kontrfile
2 Sap pırasa
125 gr tulum peyniri
1 Adet yumurta
1 Su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
tuz
biber
un
domates suyu

Yapilisi:

Kontrfileyi çok ince dilimler halinde kesiniz Sinir ve yağlarını alınız Çok iyi döverek inceltiniz Pırasaların meyaz tarafını 6 - 7 santim boyunda kesiniz Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayınız Öte yandan peynirin içine yumurtanın sarısını katarak karıştırınız İçine kekik ince kıyılmış maydanoz,bir çorba kaşığı tereyağı katıp çatalla karıştırınız Yassılaştırdığınız kontrfilelerin içini yoğurtla sıvayınız Üzerine maydanozlu peyniri yayınız Yoğurda buladığınız haşlanmış pıarasayı ortasına koyup, eti pıarasanın üzerine dolayınız Açılmaması için bir iplikle sarınız Kızdırılmış yağda iyice iki tarafınıda kızartınız Sıcak bir tabağa alınız Üzerine yağda kavurduğunuz unu, domates suyuyla sulandırıp dökünüz Domatesli pirinç lapasıyla sıcak sıcak ikaram ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Biftek Dolması Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biftek Dolması Tarifi



500 gr kontrfile

2 Sap pırasa

125 gr tulum peyniri

1 Adet yumurta

1 Su bardağı yoğurt

1 çorba kaşığı tereyağı

1 demet maydanoz

1 tatlı kaşığı kekik

tuz

biber

un

domates suyu

Kontrfileyi çok ince dilimler halinde kesiniz Sinir ve yağlarını alınız Çok iyi döverek inceltiniz Pırasaların meyaz tarafını 6 - 7 santim boyunda kesiniz Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayınız Öte yandan peynirin içine yumurtanın sarısını katarak karıştırınız İçine kekik ince kıyılmış maydanoz,bir çorba kaşığı tereyağı katıp çatalla karıştırınız Yassılaştırdığınız kontrfilelerin içini yoğurtla sıvayınız Üzerine maydanozlu peyniri yayınız Yoğurda buladığınız haşlanmış pıarasayı ortasına koyup, eti pıarasanın üzerine dolayınız Açılmaması için bir iplikle sarınız Kızdırılmış yağda iyice iki tarafınıda kızartınız Sıcak bir tabağa alınız Üzerine yağda kavurduğunuz unu, domates suyuyla sulandırıp dökünüz Domatesli pirinç lapasıyla sıcak sıcak ikaram ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.