Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
lahmacun, patlıcanlı, tarifi

Patlıcanlı Lahmacun Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Lahmacun Tarifi



Patlıcanlı Lahmacun Tarifi

1 adet ekmek hamuru

1 soğan

3 domates

200 gram kıyma

4 diş sarımsak

2 sivri biber

1 çay bardağı su

1 çay bardağı sıvı yağı

6 yaprak maydanoz

3 adet közlenmiş patlıcan

Ekmek hamurunu küçük bezelere ayırıp ince şekilde açın ve üzerine nemli bir bez örtün Domatesi rendeleyin, sivri biberi çok ince kıyıp sarımsak, kıyma ve rendelenmiş soğanla harmanlayın Bu harcı hamurların üzerine paylaştırın Üzerine su ve zeytinyağı gezdirip 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirip çıkartın Bu arada közlenmiş patlıcanı bıçak darbeleriyle ezip pişirdiğiniz lahmacunların içine yerleştirin Lahmacunları katlayın ve sıcak olarak ikram edin Yanında bol maydanozla servis edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.