![]() |
Tavuk Balti Tarifi ( Pakistan ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tavuk Balti Tarifi ( Pakistan )Tavuk Balti Tarifi ( Pakistan ) 1 kg ![]() 2 çorba kaşığı ghee (posası alınmış tereyağı) veya sıvıyağ 2 diş sarmısak 1 adet kak tarçın 1/2 tatlı kaşığı tane kakule 1 çorba kaşığı garam masala 1 tatlı kaşığı susam 1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu 1/2 tatlı kaşığı rezene tohumu 2 baş soğan 3 çorba kaşığı balti masala ezmesi 250 ml ![]() 250 ml ![]() 1 çorba kaşığı taze kişniş yaprağı veya maydanoz karabiber tuz Tavuk etlerini 3 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tavada tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşi biraz daha kısın ve tavaya sıcak tavuk suyunu ilave edin ![]() ![]() 20 dakika sonra içine kremi eklevin ve arada sırada karıştırarak 10 dakika daha pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|