Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabalık, tarifi, tava

Alabalık Tava Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalık Tava Tarifi



ALABALIK TAVA

GEREKLİ MALZEME:
8 adet alabalık
1 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
1 fincan sıvı yağ

YAPILISI:
Alabalıkların yüzgeçleri kesilip içi çıkarılır ve solungaçları çekilerek alınır İyice temizlenene kadar yıkanarak süzülür Kağıt peçete veya temiz bir bezle balıkların suyu alınır Tavaya sıvı yağ ve tereyağ koyarak kızdırılır Balıklar unlanır ve silkelenerek fazla unlarından kurtarılır Tava iyice kızınca, balıkların sırtları size bakacak şekilde yağa konur 4-5 dakika kızarana kadar bir tarafı pişirilir ve öbür yüzü çevrilip 4-5 dakika daha kızartılır Balıkların karın tarafları size bakacak şekilde servis tabağına alınır Tabağın kenarları isteğe göre süslenir ve kalan tereyağ eritilip üzerine bir limonun suyu ilave edilir Hazırlanan sos balıkların üzerine dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.