Sami Kebap Tarifi ( Hindistan ) |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sami Kebap Tarifi ( Hindistan )Sami Kebap Tarifi ( Hindistan ) 1 kg koyun kıyması 1 su bardağı nohut 4 yeşil biber 2 yumurta 1 baş soğan 1 su bardağı su 1 kak tarçın 50 gr kuru üzüm 4-5 karanfil 6-7 kakule 2 tatlı kaşığı zencefil 4 tatlı kaşığı toz kişniş 2 tatlı kaşığı toz kırmızı acı biber 1 demet taze kişniş 1 su bardağı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı karabiber tuz 1/2 tatlı kaşığı toz kakule 1/2 tatlı kaşığı toz zencefil 1/2 demet taze kişniş 1/2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1/2 tatlı kaşığı karabiber Nohutu bir gece evvelden soğuk suyla ıslatın Biberleri temizleyip, iri iri doğrayın Kıymayı tencereye koyun üzerine nohutları suyunu süzerek ilave edin Kakuleleri, karanfilleri, tarçını, taze kişnişi, toz kişnişi, tuzu, karabiberi ve suyu üzerlerine ekleyin ve pişmeye bırakın 10 dakika kadar pişip, nohutlar iyice yumuşaymca, azar azar alarak mikserden geçirin Böylece Sami Kebap'ınızın hamurunu elde edersiniz Bu hamur koyu köfte hamuru kıvamında yoğun bir püredir Soğanı ince ince kıyın, bu koyu karışımın üzerine ekleyin Bir parça daha toz kakule, zencefil, kırmızı biber, karabiber ve kıyılmış taze kişnişi ekleyerek yogurun Yumurtaları ilave ederek biraz daha yoğurun Hamurunuz ele yapışmayan bir hale gelince ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avucunuzda yuvarlayın Köftenin ortasını hafifçe oyup içine birkaç kuru üzüm koyun ve elinizde yuvarlayarak kapatın Daha sonra köftelerinizi elinizle bastırarak yassıtın ve kızgın yağda kızartın Sıcak sıcak, yanında ketçap ile servis yapın Köfteleri çok kalın veya ince hazırlamayın Köftenin bitmiş hali hemen hemen 1 cm kadardır Köftelerinizi kuru üzümsüz de hazırlayabilirsiniz Not: Sami Kebap'ı nohut yerine mercimekle de yapabilirsiniz Yalnız mercimek kullandığınızda mercimeği önceden ıslatın ve et ile 5 dakika kadar fazla pişirin |
Sami Kebap Tarifi ( Hindistan ) |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sami Kebap Tarifi ( Hindistan )teşekkür ederim |
|