Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biftek, izgara, sığır, tarifi

Sığır Biftek İzgara Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sığır Biftek İzgara Tarifi



Sığır biftek ızgara tarifi

Biftek, sığırın "kotundan ya da filesinden oluşur Kot, sığırın omuzundaki sırt kemiğiyle kaburgalara bağlı etlerdir 3 ya da 4 santim genişliğinde olan bifteği tokmakla yassıtıp toparlak bir şekil veriniz Daha yumuşak olması için iyice dövüp zeytinyağı koyarak tabağa bastırınız Sonra tuz ve biberleyip ızgaraya koyup kızgın ateşe sürünüz Pek karıştırmayıp yalnız bir kez çeviriniz Çünkü etin en iyi noktasında kabarcıklar meydana geleceğinden bir kez çevirmek yeterlidir Pişince yemek tabağına çekip üzerine taze tereyağı parçaları serpiştiriniz Sonra tavada kızartılmış patatesleri garni yapıp servis yapınız

Not: Nohut Bastı ya da mevcut bulunan sebze bastılarından uygun biri tabağa garni edilirse de olur Bifteğin diğer yemekleri bu filenin aynıdır Bu salçalar ve garnitürlerle çeşitlenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.