Yoğurt Soslu Tavuk Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurt Soslu Tavuk TarifiYoğurt Soslu Tavuk Tarifi Malzemesi 1 bütün tavuk 1 su bardağı yoğurt 1 çorba kaşığı domates salçası 3 çorba kaşığı sıvıyağ 3-4 dal maydanoz Karabiber Pulbiber Tuz Tavuğun derisini çıkarıp iri parçalara ayırın Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ve tuz ekleyin, yumuşayıncaya kadar haşlayın Yoğurdu derin bir kaseye alın Domates salçası, sıvıyağ, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip karıştırın Tavuk parçalarını fırın kalıbına yerleştirin Üzerine hazırladığınız yoğurtlu karışımı dökün Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin İnce kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın Not: Tavuğun nar gibi kızarmasını istiyorsanız, fırından çıkarmadan 5 dakika önce üzerine birkaç damla buz gibi soğuk su serpip tekrar fırına verin Bu yöntemi fırında kızarttığınız etlere de uygulayabilirsiniz |
Yoğurt Soslu Tavuk Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurt Soslu Tavuk Tarifi1 adet piliç but 2 adet taze patates 1 adet havuç 4-5 çiçek brokoli 3 çiçek mor karnabahar 150 gr haşlanmış mısır 150 gr taze börülce 50 gr mantar 1+1/4 su bardağı light yoğurt 1/2 adet limonun suyu 1 adet limon 1/2 demet maydanoz Rezene tohumu Taze karabiber Tuz Piliç butu haşlayıp lif lif ayıklayın Havucu jülyen kesin Börülceyi ayıklayın Patateslerin kabuklarını soyun Buharda patates, börülce, mor karnabaharı ve brokoliyi dirice pişirin Mantarları dilimleyin Limonun kabuğunu rendeleyin Maydanozu kıyın Yoğurdu limon suyu, maydanoz, limon kabuğu rendesi, rezene tohumu, taze karabiber ve tuz ile karıştırıp sos hazırlayın Tüm sebzeleri servis tabağına alın Butu yerleştirip üzerine sos gezdirerek servis yapın |
|