Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kızılcıklı, piliç, tarifi

Kızılcıklı Piliç Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızılcıklı Piliç Tarifi



Kızılcıklı Piliç

1 piliç (yaklaşık 1,5 kg; iri parçalar halinde kesilip, derileri ayıklanmış)
175 cl (7 su bardağı) kızılcık (ya da elma) suyu
1 çorba kaşığı fesleğen (kıyılmış)
1 soğan (doğranmış)
150 g kızılcık
125 g tozşeker
2 çorba kaşığı sirke (terdhen içinde 3-4 ahududu bekletilmiş)
1 tatlı kaşığı mısır nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş)
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (küçük parçalar halinde doğranmış)

Büyük bir tencereye kızılcık (ya da elma) suyunun 125 cl'sini (yaklaşık 5 su bardağı) koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, 10 dakika pişirin Tencereyi ateşten alıp, kızılcık (ya da elma) suyunu bir kenarda ılındırdıktan sonra, içine piliç parçalarını yerleştirerek, bir kenarda 2 saat bekletin (ara sıra piliç parçalarını altüst edin)
Bekleme süresi dolunca, tencereye, piliç parçalarının üstünü örtecek kadar su ekleyip, tencereyi kısık ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın Kaynayınca tencerenin kapağını yarı yarıya kapatıp, piliç parçalarını 15 dakika, ara sıra yüzeyde biriken köpükleri kaşıkla alıp atarak, haşlayın
Bu arada, kızılcıklar, kalan kızılcık (ya da elma) suyu ve tozşekeri bir tencereye koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, kızılcıkları yaklaşık 7 dakika (parçalanmamalarına dikkat edin) haşlayın Tencereyi ateşten alıp, kızılcıkları bir süzgeçte süzerek, bir kena'ra bırakın
Öbür tencereyi ateşten alıp, piliç parçalarını delikli spatulayla bir servis tabağına çıkararak, sıcak kalmalarını sağlayın Pişme suyunu tel süzgeçten bir kâseye süzüp, süzdüğünüz suyu yeniden tencereye boşaltın Sirkeyi ekleyip, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi iyice açıp, harlı ateşte yaklaşık 35 cl (1 1/2 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatın Sonra erimiş nişastayı ve pişmiş kızılcıkları ekleyerek, sos hafifçe koyulaşıncaya kadar (2 - 3 dakika) pişirin Tencereyi ateşten alıp, tereyağını ekleyerek karıştırın Sosun yarısını servis tabağındaki piliçlerin üstüne döküp, kalan yarısını bir kâseye boşaltarak, kızılcıklı pilicin yanında servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.