![]() |
Kızılcıklı Piliç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kızılcıklı Piliç TarifiKızılcıklı Piliç 1 piliç (yaklaşık 1,5 kg; iri parçalar halinde kesilip, derileri ayıklanmış) 175 cl ![]() 1 çorba kaşığı fesleğen (kıyılmış) 1 soğan (doğranmış) 150 g kızılcık 125 g tozşeker 2 çorba kaşığı sirke (terdhen içinde 3-4 ahududu bekletilmiş) 1 tatlı kaşığı mısır nişastası (2 çorba kaşığı suda eritilmiş) 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (küçük parçalar halinde doğranmış) Büyük bir tencereye kızılcık (ya da elma) suyunun 125 cl'sini (yaklaşık 5 su bardağı) koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, 10 dakika pişirin ![]() ![]() Bekleme süresi dolunca, tencereye, piliç parçalarının üstünü örtecek kadar su ekleyip, tencereyi kısık ateşe oturtarak, bir taşım kaynatın ![]() ![]() Bu arada, kızılcıklar, kalan kızılcık (ya da elma) suyu ve tozşekeri bir tencereye koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, kızılcıkları yaklaşık 7 dakika (parçalanmamalarına dikkat edin) haşlayın ![]() ![]() Öbür tencereyi ateşten alıp, piliç parçalarını delikli spatulayla bir servis tabağına çıkararak, sıcak kalmalarını sağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|