Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
butları, kerevizli, piliç, soğanlı, tarifi

Kerevizli Soğanlı Piliç Butları Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kerevizli Soğanlı Piliç Butları Tarifi



Kerevizli Soğanlı Piliç Butları

4 piliç budu (derileri ayıklanmış)
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
4 kereviz sapı (verevine 5 mm kalınlığında doğranmış)
2 çorba kaşığı arpacık soğanı (ince doğranmış)
25 cl (1 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
1/2 tatlı kaşığı kereviz tohumu (isteğe bağlı)
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
2 küçük kırmızı soğan (ince doğranmış)
2 tatlı kaşığı mısır nişastası (1 çorba kaşığı suda eritilmiş)

Önce fırınınızı 180 °C'a ısıtın Tuz ve karabiberi piliç göğüslerinin üstüne serpin Bir tencereye ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Yağ ısınınca piliç butlarını koyup, her iki yanlarını, altın sarısı bir renk alıncaya kadar (2'şer dakika) kızartın Sonra delikli spatulayla bir tabağa çıkarın
Kalan ayçiçek yağını tencereye koyup, kereviz saplarını ekleyerek, yaklaşık 1 dakika sote edin Arpacık soğanlarını ekleyip, sürekli karıştırarak, 1 dakika pişirdikten (renkleri esmerleşmemelidir) sonra, tavuk suyunu ve kereviz tohumlarını (isteğe bağlı) ekleyerek, karıştırın Piliç butlarını yeniden tencereye koyup, birtaşım kaynatarak, tencereyi ateşten alın ve kapağını kapatıp, fırına vererek, piliç butlarını, bir bıçağın ucu batırılınca açık renkli, berrak bir sıvı akıncaya kadar (yaklaşık 25 dakika) pişirin
Bu arada, tereyağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı eritin Yağ eriyince kırmızı soğanları koyup, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) sote edin Sonra tavayı ateşten alıp, üstünü örterek bir kenara bırakın
Fırındaki tencereyi alıp, piliç butlarını delikli spatulayla birtabağa çıkarın Pişme suyunu bir süzgeçten başka bir tencereye süzüp, süzgeçte kalan kereviz saplarını bir kenara ayırın Tencereyi kısık ateşe oturtup, karıştırarak erimiş mısır nişastasını ekleyin ve sürekli karıştırarak, sos biraz kalınlaşıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirin Sonra tencereyi ateşten ahp bir kenara bırakın Ayırdığınız pişmiş kereviz saplarını ısıtılmış bir servis tabağına döşeyip, tenceredeki sosu kaşıkla üstlerine boşaltın Üstüne piliç butlarını yerleştirip, tavadaki kırmızı soğanları kaşıkla üstlerine döşeyerek, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.