Kıymalı Pazı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı Pazı TarifiKıymalı Pazı Tarifi MALZEMESİ 1,5 kg pazı 2 çorba kaşığı yağ 2 tane soğan 150 gr kıyma 2 bardak su yarım kahve fincanı salça yarım fincan pirinç yeterince tuz YAPILIŞI Bir tencereye yağı, ince ince doğranmış soğanı koyarak 5 dakika kadar kavurduktan sonra kıymayı ilâve ederek suyunu salıp tekrar çekinceye kadar karıştırmak suretiyle pişiriniz, sulandırılmış salça ilâve ediniz 2-3 kez daha çevriniz Daha önce ayıklanmış, yıkanmış ve doğranmış pazıları tencereye koyunuz, suyu katınız Ayıklanmış pirinçleri yıkayarak ilâve ediniz Pirinçler yumuşak bir duruma gelene kadar orta hararetli ateşte 25-30 dakika kadar pişiriniz Sıcak olarak servis yapınız
|
|
|
|