Uskumru Balığı Pilakisi Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Uskumru Balığı Pilakisi TarifiUskumru Balığı Pilakisi 1 kg Uskumru 1 adet limon 4-5 adet soğan 15 çay bardağı sıvı yağ 1 demet maydanoz Kırmızıbiber Karabiber Tuz Uskumru balığının içi ve kılçıkları ayıklanıp yıkanır Soğanlar soyulup halka halka doğranır Maydanozlar yıkanıp kıyılır Tavada sıvıyağ ve doğranmış soğan kavrulur Soğan pembeleşince maydanoz karabiber, kırmızıbiber, tuz katılıp karıştırılır Fırın tepsisine bir sıra balık bir sıra iç sırayla, yerleştirilir Balıkların üzerine limon dilimlenir Kızgın fırına verilir |
Uskumru Balığı Pilakisi Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Uskumru Balığı Pilakisi TarifiUskumru Pilakisi Tarifi 8 Uskumru 4 Diş sarmısak 3 Soğan 1 Demet maydanoz 1 Kahve fincanı domates salçası 1 Limon 1 Bardak su Yeteri kadar kırmızı biber, tuz Temizlenmiş ve yıkanmış balıkları, bir tepsiye yerleştirerek, bir tarafa bırakınız Diğer yandan soğanı bir kaba, salataya kullanılan şekilde doğrayınız Yarım kahve fincanı zeytinyağı koyarak hafif pembeleşinceye kadar ateşte çeviriniz Sonra domates salçası, su, doğulmuş sarmısak, yeteri kadar kırmızı biber, tuz, yarım limon suyu ve bir kahve fincanı zeytinyağı ekleyiniz Kuvvetli ateşte 15 - 20 dakika pişirerek, ateşten indiriniz Elde edilen bu salça tepsiye hazırlanmış olan balıkların üzerjne döküldükten sonra, salçanın üstüne ince kıyılmış maydanoz serpiniz İnce halkalar halinde kesilmiş yarım limon ile süsleyip sıcak fırında 20-25 dakika pişiriniz Soğuk servis yapınız |
|