![]() |
Angevin Usulü Tavuk Frikase Tarifi( Fransa ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Angevin Usulü Tavuk Frikase Tarifi( Fransa )Angevin Usulü Tavuk Frikase Tarifi( Fransa ) 2 tavuk (her biri hemen hemen 1,5 kg ![]() 100 gr ![]() 8 eşalot 15 yeni soğanın başı veya 15 arpacık soğanı 400 gr ![]() 2 tavuksu tablet 2 su bardağı su 2,5 dl ![]() 1 tutam kekik 2 dal taze tarhun veya 1 tatlı kaşığı toz tarhun 1 taze soğan 2 tatlı kaşığı beyaz biber 2 çorba kaşığı sıvıyağ tuz Tavukları dörder parçaya bölün, üzerlerine tuz ve beyaz biber serpin ![]() ![]() ![]() Tereyağının üçte ikisini bir tencerede sıvıyağla kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Başka bir tavada, hafif ateşte küçük soğanları kalan tereyağında çevirerek hafif sararıncaya kadar kavurun ![]() ![]() Mantarların saplarını temizleyip yıkayın ve dörde bölün ![]() 20 dakika sonra tavuk etlerinin üzerine beyaz şarabı, tarhunu, kekiği ve mantarları ilave edin ![]() ![]() Etler pişince, servis yapmadan 1-2 dakika önce, tavuk parçalarını tencereden çıkarıp, derin bir servis tabağına alın, kalan sosa, daha önce sararttığınız soğanları ve kremi ilave edin ![]() ![]() ![]() Yemeğinizi Mısırlı Pilav veya haşlanmış patates ile servis yapabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|