![]() |
Palamut Pilakisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Palamut Pilakisi TarifiPalamut Pilakisi MALZEMELER 2 Büyük Boy Palamut 1 Orta Boy Kök Kereviz 4 Orta Boy Patates 4 Orta Boy Havuç 1 Su Bardağı Zeytinyağı 3 Orta Boy Kuru Soğan 3 Orta Boy Domates 5 Diş Sarmısak 5 Su Bardağı Ilık Su 1 Çorba Kaşığı Tuz 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker 2-3 Defne Yaprağı 1 Demet Maydanozun Sapları 1 ![]() 2 Çarliston Biber YAPILIŞ TARİFİ Havuçları Temizleyin, ince ve ufak parçalar halinde doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın, minik doğrayın ![]() Bir tencerede zeytinyağını kızardıktan sonra soğan ve sarmısakları ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() Havuçler yumuşamaya başlarken, kereviz ve patatesleri ilave edin ![]() ![]() ![]() sonra, tencereyi ateşten alın, malzemenin bir kısmını fırın tepsisine veya ısıya dayanıklı büyük bir cam kaba suyuyla beraber döşeyin ![]() Palamut balıklarından fileto çıkartıp dilimleyin veya balıkçıya çıkarttırın ![]() İsterseniz balığı dilimler halinde kestirebilirsiniz ![]() ![]() Bir limonun suyunu sıkarak üstünde gezdirin ![]() ![]() Yağlı kağıdı ıslatıp sıkın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Palamut Pilakisi 2 palamut zeytinyağı 1 soğan ince kıyılmış 2 diş sarımsak ince kıyılmış 1 defne yaprağı 2 orta boy domates 1 orta boy havuç 1 orta boy patates tuz 2 su bardağı su yarım bağ kıyılmış maydanoz domates suyu Palamutları enlemesine dilimleyip dibi yağlanmış bir tepsiye dizin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PALAMUT PİLAKİ MALZEME (2 kişilik) 1 iri palamut balığı 2 orta boy soğan 2 orta boy havuç 2 iri domates 1 çay bardağı zeytinyağı 1 demet maydanoz Palamutu temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PALAMUT PİLAKİSİ Kullanılacak malzeme (6 kişi için): Her biri 400-500 gram gelecek 2 palamut, 1+1/2 kahve fincanı zeytinyağı, 15 baş arpacık soğanı, 3 orta boy patates, 2 baş körpe kereviz, 3 körpe havuç, 1 baş sarmısak, 1 limon, 1 demet maydanoz, yeteri kadar tuz (isteyenler karabiber de serpebilirler) ![]() Yapımı: Büyükçe bir tencereye yarıya kadar su doldurmalı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yıkanmış ve suları süzülmüş sebzenin üstüne zeytinyağıyle birbuçuk bardak suyu dökmeli ![]() ![]() ![]() ![]() Beri yanda palamutların solungaçlarıyle içlerini çıkarıp attıktan ve yüzgeçlerini kestikten sonra balıkların içini, dışını bol akarsuda iyice yıkamalı ![]() ![]() Yuvarlak dilimlere doğranmış balıkları bir defa daha yıkayıp sularını süzdükten sonra bunları ılımış sebzelerin üstüne yayarak düzenli bir biçimde yerleştirmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() palamut pilaki Malzeme : 1 iri palamut 2 adet orta boy patates 2 adet havuç 2 adet iri soğan 2 adet iri domates, limon 4-5 diş sarmısak 1 çay bardağı zeytinyağı Defne yaprağı, maydanoz Palamut temizlenir, yıkanır, halka halka doğranarak tuzlanır ve tencereye dizilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PALAMUT BALIĞI PİLAKİSİ 1 Palamut 6 Diş sarmısak 1 Su bardağı zeytinyağı 2 Çorba kaşığı domates salçası 3 Soğan 4 Su bardağı su 2 Havuç Yeteri kadar tuz, karabiber Yarım demet maydanoz 1 Limon ![]() 3 Patates Bir tencereye zeytinyağı dökünüz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tuz ve biberini de serpiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Domates salçasını su ile karıştırarak tepsiye dökünüz ![]() ![]() ![]() ![]() PALAMUT PİLAKİ Malzemesi 1 kg'lık palamut 3-4 soğan 2 patates 4 domates 5-6 diş sarımsak 6-7 dal maydanoz 1 limon 3 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz Karabiber Balıkları ayıklayıp yıkayın ve süzün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırın kalıbını hafifçe yağlayın ![]() ![]() Üzerine sıvıyağı gezdirerek döküp tuz ve karabiber serpin ![]() ![]() ![]() Palamut Pilaki 3 adet palamut balığı 4 adet soğan 4 adet patates 2 adet havuç Yarım bardak ayçiçek yağı 2 adet domates 2 adet limon Tuz Defne yaprağı Az salça Maydanoz Balıkları ayıklayıp yuvarlak doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PALAMUT PİLAKİSİ MALZEMESİ: 1 dilimlenmiş palamut 3 küçük soğan 3 domates 5 yeşil sivribiber yarım demet maydanoz 1 fincan zeytinyağı yarım tatlı kaşığı tuz ![]() Balığı yıkayıp tuzlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Palamut Pilakisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Palamut Pilakisi TarifiPalamut Pilakisi Tarifi 2 orta boy palamut 1 kuru soğan 3 sivri biber 3 diş sarımsak 1 defne yaprağı 2 domates 3/4 çay bardağı su 3/4 çay bardağı zeytinyağı Tuz Karabiber Palamutları temizleyip dörde bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Palamutları tencereye alın ve kısık ateşte 10 dakika pişirin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Palamut Pilakisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Palamut Pilakisi TarifiPalamut Pilakisi Tarifi Malzemeler: 1 adet palamut 2 adet soğan 3 adet domates 5 adet sivri biber 1 fincan zeytinyağı 3 adet karanfil maydanoz tuz limonsuyu ![]() Balık iyice yıkanıp suyu süzüldükten sonra dilimlenip tuzlanıp fırın kabına dizilir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Palamut Pilakisi Tarifi |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Palamut Pilakisi TarifiPalamut Pilakisi Tarifi 800 gr palamut balığı (kafaları kesilip içi temizlendikten sonra 1,5 cm kalınlığında dilimlenmiş) 1 küçük limon (dilimlenmiş) 100 gr (1/2 su bardağı) rafine yağ 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 2 iri diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 orta boy havuç (kazınıp iri zar biçiminde doğranmış) 2 küçük patates (kabukları soyulup iri zar biçiminde doğranmış) 1 küçük kereviz (kabukları soyulup iri zar biçiminde doğranmış) 2 orta boy domates (kabukları soyulup kuşbaşı doğranmış) 1 defne yaprağı 500 gr (2 1/2 su bardağı) su 1 çay kaşığı tuz 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Bir tepsiyi 1 çorba kaşığı rafine yağla yağlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|