Yufkada Beyti Kebap Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkada Beyti Kebap TarifiYufkada Beyti Kebap Tarifi Yufkada Beyti Tarifi Malzeme Listesi 2 Yufka 400 Gram Kıyma 100 Gram Kuyruk Yağı 3 Yeşil Biber 1 Kırmızı Biber 2 Diş Sarımsak 200 Gram Kaşar Peyniri 1 Yumurta Sarısı Tuz Susam Garnitürü İçin: 3 Domates 4 Yeşil Biber 1 Kase Yoğurt Hazırlanışı: Yeşil biberi, kırmızı biberi ve sarımsağı ince ince doğruyoruz Kıymayı ve kuyruk yağını da tahta üzerinde zırh yada satır yardımıyla ince ince kıyıyoruz Doğramış olduğumuz biber ve sarımsakları da kıymaya ekleyerek hepsini karıştırıyoruz Bütün malzemeyi iyice kıyarak bütünleştiriyoruz Yufkanın bir tanesini açarak ortadan ikiye kesiyoruz Yuvarlak kenarını hafifçe içe doğru katlıyoruz Kıymalı harcı dörde bölerek rulo gibi şekil veriyoruz Yufkanın katlanan kenarına rulo şeklindeki harcı koyarak üzerine rendelenen kaşarı döküyoruz Yufkanın kenarlarını börek sarar gibi katlayarak rulo şeklinde sarıyoruz Yağlanan fırın tepsisine alarak üzerine yumurta sarısı sürüyoruz Susamı da serperek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz Garnitürü için, Domates ve biberleri iri iri doğrayarak şişlere geçiriyoruz Fırın tepsisine alıp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırındsa biraz pişiriyoruz Pişen beytileri dilimleyerek tabağa diziyoruz Aralarına yoğurt koyuyoruz Domates ve biberleri de koyarak servis ediyoruz |
|