Farklı Bir Cumhurbaşkanı |
|
|
#1 |
|
Ergenekon
|
Farklı Bir Cumhurbaşkanı![]() Farklı bir Cumhurbaşkanı Görevi bırakmaya hazırlanan Sezer, veto kararları, kırmızı ışıkta beklemek, hastanede kuyruğa girmek gibi ilginç davranışlarının yanı sıra 7 yılda yaptığı tasarrufla da anılacak Sezer 7 yılda Köşk bütçesinden 46 milyon YTL artırıp Maliye’ye iade etti ![]() PERSONELİ AZALTTI, KIRMIZI IŞIKTA BEKLEDİ Göreve geldiğinde ilk işi, selefi Süleyman Demirel dönemindeki personeli azaltmak oldu 40 civarındaki başdanışmandan sadece 4’ünün kalmasını istedi Garson, aşçı, temizlikçi, büro görevlisi gibi personel sayısını minimuma indirdi Trafikte kendisine güvenlik nedeniyle tanınan "geçiş üstünlüğü" hakkını hiç kullanmadı, her kırmızı ışıkta diğer araçlarla birlikte, yeşil ışığın yanmasını bekledi ![]() BİR KERE ŞORTLA GÖRÜNTÜLENEBİLDİ Özal döneminde Cumhurbaşkanlığı kullanımına tahsis edilen Okluk Koyu’ndaki yazlık köşke hiç gitmedi Yaz dönemi çalışmalarını kısa süreli olarak Atatürk döneminden kalma İstanbul’daki Huber Köşkü’nde sürdürdüğü sayılmazsa, görev süresince hiç tatile çıkmadı Bir kez Huber Köşkü’nde şortla yürürken görüntülenebildi Resmi toplantılar dışında, konser, tiyatro gösterilerini kaçırmamaya çalıştı![]() ![]() HANUKA’YI KUTLADI AMA PAMUK’U KUTLAMADI Karşılama ve uğurlama törenlerini minimuma indirdi, resmi yemekler dışında Köşk’te hiç davet vermedi; eski cumhurbaşkanlarının iftar yemeği davetini hiç uygulamadı Resmi davetlerde konuklara yerli marka şarap ikram ettirdi Görev süresince hiçbir gazeteciye özel röportaj vermedi Hıristiyanların Noel’inin yanı sıra Musevilerin Hanuka Bayramı’nı da kutlayan ilk cumhurbaşkanı oldu, ama Yazar Orhan Pamuk’u, dünyanın en önemli ödüllerinden Nobel ödülü almasına rağmen kutlamadı ![]() 2007 YILINDA YAPTIĞI YARDIMLAR Cumhurbaşkanlığı sitesinde, Sezer’in 2007 yılında yaptığı "nakdi yardım" tablosu da bulunuyor Buna göre, Sezer bu yıl Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı’na 30 bin YTL, Kadıköy Sağlık Eğitim Merkezi Vakfı’na 20 bin YTL olmak üzere toplam 50 bin YTL ‘yardım’ yaptı
|
|
|
|
#2 |
|
bukettt
|
siyasette böyle insanları görmek çok şaşırtıyor beni ![]() helal olsun ne diim ![]() ![]() teşekkürler |
|
|
|