![]() |
Fırında Sebzeli Kefal Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Sebzeli Kefal TarifiFırında Sebzeli Kefal Tarifi 4 küçük kefal balığı (kafalarıyla beraber temizlenmiş) 1/4 su bardağı + 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı tuz 2 orta boy soğan (ince halka halka doğranmış) 3 domates (kabukları soyulup çekirdekleri ayıklanarak, dilim dilim doğranmış) 1 havuç (kabuğu kazınıp şeritler halinde kesilmiş) 1 su bardağı balık suyu 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 limon (ince ince dilimlenmiş) Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 °C) getirip ısıtınız ![]() ![]() Balıkları musluğun altında iyice yıkayıp kağıt peçetelerle kuruladıktan sonra, üstlerine 1 tatlı kaşığı tuz serpiniz ![]() ![]() Halka soğanların yarısını tepsiye döşeyip üstüne domates ve havuçları yaydıktan sonra, kalan soğan halkalarını döşeyiniz ![]() Balıkları sebzelerin üstüne yerleştirerek, kalan 1/4 su bardağı yağı ve balık suyunu dökünüz ![]() Kalan 1 tatlı kaşığı tuzu, biberi ve kekiği serpip üstüne limon dilimlerini diziniz ![]() ![]() Alüminyum kağıdı çıkarıp arasıra kaşıkla suyundan üstüne dökerek, 15 dakika daha pişiriniz ![]() ![]() Yemeği fırından çıkarıp servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|