Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beşamelli, tarifi, tavuk

Beşamelli Tavuk Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamelli Tavuk Tarifi



Beşamelli Tavuk Tarifi

3 Adet Kemikli Tavuk Kalçası

4 Çorba Kaşığı Un

125 Gr Tereyağı

1 Çorba Kaşığı Ayçiçek Yağı

1 Tatlı Kaşığı Tuz

1 Çay Kaşığı Karabiber veya beyaz biber

1 Lt Süt

150 Gr Taze Kaşar Peyniri

100 Gr Bezelye

1 Adet Havuç

1 Adet Soğan

Tavukları 1 soğan ve 1 tatlı kaşığı tuz koyarak tavukların üzerine çıkacak kadar su ile haşlayalım ve küçük parçalara ayıralım Haşladığımız bezelye ve havuçla karıştıralım Unu yağ ile ayrı bir tencerede renginin dönmemesine dikkat ederek kavuralım Tuzunu biberini katalım Ilıttığınız sütü azar azar ilave ederek içine katalım Topak olmamasına dikkat etmemiz gerek Koyu bir kıvama gelince ocağın altını kapatıp, rendelediğiniz kaşar peyniri (emantel ya da mozarrella da çok güzel oluyor)içinde eritelim Fırına dayanıklı bir kaba mümkün olduğu kadar sulu olarak ayırdığımız tavukları sebzelerle beraber yerleştirelim Beşamel sosun yarısını karıştıralım Kalan yarısını üzerine dökelim 200 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişirelim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.