Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
göğsü, piliç, soslu, tarifi

Soslu Piliç Göğsü Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Piliç Göğsü Tarifi



Soslu Piliç Göğsü

4 piliç göğsü (deri ve kemikleri ayıklanmış; yaklaşık 500 g)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
2 iri kabak (kazınıp, 1 cm kalınlığında dilimlenmiş)
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
75 cl (3 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
1 çorba kaşığı arpacık soğanı (ince doğranmış)
1 soğan (ince doğranmış)
1 küçük kereviz sapı (ince doğranmış)
1/3 küçük havuç (kazınıp, ince doğranmış)
1 çorba kaşığı krema
1/4 tatlı kaşığı adaçayı (kıyılmış)
15 g (1 çorba kaşığptuzsuz tereyağı

Tuzun yarısını ve karabiberin yarısını piliç göğüslerinin üstüne, kalan yarılarını da kabakların üstüne serpin Bir tencereye ayçiçek yağının bir çorba kaşığını koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak yağı kızdırın Yağ kızınca piliç göğüslerini koyup, her iki yanlarını altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 2'şer dakika) kızartın Göğüsleri delikli spatulayla bir tabağa çıkarıp, tencereye kabaklar ve sarımsakları koyarak, 1 dakika sote edin Delikli kaşıkla kabakları bir tabağa çıkarıp, tavuk suyunun 15 cl'si ni (3/5 su bardağı) tencereye koyarak, ateşi kısın ve piliç göğüslerini yeniden tencereye yerleştirin Sonra tencerenin kapağını yarı yarıya kapatıp, göğüsleri esmerleşinceye kadar (10-12 dakika,) pişirin Bu arada sosu hazırlamak için, kalan ayçiçek yağını başka bir tencereye koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca arpacık soğanları, soğanlar, kereviz sapı parçaları ve havuçları koyup, soğanlar saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin Kalan tavuk suyunu ekleyip, ateşi biraz açarak, orta ateşte suyunu yarı yarıya çekinceye kadar pişirin Krema ve adaçayı ekleyip, pişirin Tencereyi ateşten alıp, karışımı blendır kabına aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın Sonra tel süzgeçten bir kâseye geçirerek bir kenara bırakın
Öbür tenceredeki piliç göğüsleri pişince, tahta kaşıkla tencerenin bir kenarına toplayıp, açılan boşluğa kâsedeki püreyi dökün ve hızlı hızlı karıştırın Tereyağını karıştırarak ekleyip, tabaktaki kabakları da tencereye koyarak, 1 dakika ısıtın Tencereyi ateşten alıp, piliç göğüsleri ve kabak dilimlerini delikli spatulayla bir servis tabağına aktarın Tenceredeki sosu üstlerine boşaltıp, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.