![]() |
Sutereli Piliç Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sutereli Piliç TarifiSutereli Piliç 4 piliç budu (derisi ve kemikleri ayıklanıp, fazla yağları alındıktan sonra, kuşbaşı doğranmış) 1/2 su bardağı yoğurt (tercihep yarım yağlı) 35 g (2 çorba kaşığı) krema 2 çorba kaşığı mısır nişastası (4 çorba kaşığı suda eritilmiş) 1/2 tatlı kaığı kekik 1/4 tatlı kaşığı biberiye 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 2 havuç (kazınıp, ince şeritler halinde kesilmiş) 250 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, kalın dilimlenmiş) 3 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış) 1 su bardağı tuzsuz tavuk suyu 4 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1/4 tatlı kaşığı tuz 2 demet suteresi (ayıklanmış) Bir kâsede yoğurt, krema, suda erimiş mısır nişastası, kekik ve biberiyeyi karıştırıp, bir kenara bırakın ![]() Tereyağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak yağı eritin ![]() ![]() ![]() Tavanın üstünü açıp, iyice karıştırarak, sutereleriyle karışımın üstünü örtün (bir kapak gibi, karışımın üstünü örtmelidirler) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|