Yapılışı:
Soğanı incecik kıyalım Kakule tohumlarını çıkarıp dövelim Bademleri 10 dakika kaynar suda bekletip kabuklarını soyalımKıymanın üçte ikisini ve soğanın yarısını bir kaba koyalım Tuz, anason ve bulguru katarak yoğuralım Kalan kıymayı bir tavada soğanla kavuralım Tarçın, karabiber, kakule ve bademi ekleyelim 10 dakika daha kavurup ateşten alalım Hazırladığımız bulgurlu etten elma büyüklüğünde parçalar kopartalım, parmağımızı ortasına bastırarak bir yuva açalım İçine kavurduğumuz kıymadan koyup, ağzını kapatalım ve avucumuzun içinde yuvarlayıp bir tabağa alalım Öteki köfteleri de aynı biçimde hazırlayalım Tencerede tuzlu su kaynatalım, köfteleri bölüm bölüm içine atalım 10 dakika haşlayıp süzdürerek bir tabağa çıkaralım Tavada tereyağını eritelim Yağı kızınca haşlanmış köfteleri tavaya dizip, kahverengileşinceye kadar kızartalım Süzdürerek yağdan alalım, bademle süsleyerek servis yapalım
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.