Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sığır, tarifi, yahni

Sığır Yahni Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sığır Yahni Tarifi



Sığır yahni tarifi

Sığır butundan yağsız ve kemiksiz 1 kilogram parçayı yumurta büyüklüğünde doğrayıp bir tencereye koyunuz Üzerine 1-2 soğan çentip bir kaşık tereyağı ilâvesiyle kuvvetli ateş üstünde tahta kaşıkla çeviriniz Rengi dönmeye yüz tutunca bir kaşık un serpip pembe renk alıncaya kadar kızartınız Bundan sonra etlerle beraber oluncaya kadar su, 5-6 kıyılmış sarımsak, bir çimdik baharat ve tuz ilâvesiyle kapayıp orta ateşe sürünüz İyice pişince ince kıyılmış maydanoz serpip 1 dakika çevirip indiriniz

Not: Et yağsız olduğu için tereyağı ilâvesiyle kızartmak ister Pekâlâ etin yağlısını kullansak olmaz mı? Sorusu sorulursa olmaz yanıtı verilir Nedeni şudur: Sığır eti yağı tereyağı gibi değildir; serttir, çabuk donar ve katı salçayı karıştırır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.