Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gerdaniye, kebabı, tarifi

Gerdaniye Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gerdaniye Kebabı Tarifi



Gerdaniye Kebabı Tarifi

15 Kg Kuzu Gerdani

2 Adet Kuru Soğan

3 Adet Sivri Biber

15 Adet Mürdüm Eriği

1 Çorba Kaşığı Salça

1 Çorba Kaşığı Margarin

4 Su Bardağı Su

1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker

Tuz

Karabiber

Kekik

Yemeğimize başlamadan önce eriklerimizi sıcak suda yarım saat bekletelim İlk iş yemeklik kuru soğanlarımızı doğrayarak yağda kavuralım İnce doğranmış sivri biberleri içine katalım Yıkayıp süzdüğümüz kuzu gerdanlarını ekleyelim 4-5 dakika, suyunu çekene kadar kavuralım Daha sonra salçayı ve suyunu ilave edelim Yarım saat önceden yıkayıp sıcak suda beklettiğiniz erikleri (mürdüm eriği yerine kurutulmuş ekşi erik de tercih edebilirsiniz) ilave edelim Toz şekeri, tuzu, karabiberi ve kekiği ekleyerek etler istediğimiz yumuşaklığa erişinceye kadar pişirelim

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.