![]() |
Fırında Patatesli Kalamar ( Lignje Krumpirom) Tarifi ( İsveç ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Patatesli Kalamar ( Lignje Krumpirom) Tarifi ( İsveç )Fırında Patatesli Kalamar ( Lignje Krumpirom) Tarifi ( İsveç ) 500 gr ![]() 1,5 kg ![]() 100 ml ![]() 3 iri diş sarımsak 1 çorba kaşığı Vegeta veya kuru sebze tozu 1/2 su bardağı galeta unu 30 gr ![]() 1/2 demet maydanoz karabiber tuz Kalamarları yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırına girecek biraz derin bir kabın dibine zeytinyağının yarısını koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırın kabının üstünü bir kapakla veya alüminyum kağıtla kapatarak önceden 220 derecede kızdırdığınız fırında 45 dakika pişirin ![]() Yemeğin pişmesinden 5 dakika önce küçük bir tavada tereyağını kızdırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|