Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beyni, dana, haşlaması, tarifi

Dana Beyni Haşlaması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Beyni Haşlaması Tarifi



Dana beyni haşlaması tarifi

Dana beyninin üstündeki ince zarı ve yapışık kan damarlarını çıkarınız Arasıra suyunu değiştirerek 1 saat soğuk suda bırakınız Sonra bir tencereye 1 soğanı yuvarlak doğrayınız, su, tuz, yarım kepçe sirke koyunuz İçine beyni atınız, yarım saat kaynatıp çıkarınız, bezle kurutunuz İki ya da birkaç parçaya ayırınız, tabağa sıralayınız, üzerine istediğiniz salçayı dökünüz

Not: Dana beyni haşlaması hem sıcak, hem de soğuk olarak yenilebilir Pişerken suyu çeken yemeklere daima sıcak su koyunuz, soğuk su, pişen yemeğin lezzetini bozar Dana etinden yapılan birçok Fransız yemeği vardır Fakat aşağı yukarı hepsi birbirine benzer En iyi salçalarla pişirilse bile, iyi olmuyor

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.