Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bud, dana, fırın, kızartması, tarifi

Dana Bud Fırın Kızartması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Bud Fırın Kızartması Tarifi



Dana bud fırın kızartması tarifi

Dana budunun yumurta tarafından 1 kiloluk bir parça alınız Üzerinden deri ve sinirlerini çıkarınız, düzgünce bir şekil veriniz Tuzlayınız, biberleyiniz Eti alabilecek sahan ya da tepsinin içine, yuvarlak doğranmış 2 havuçla 2 soğanı yayınız Budu üzerine yatırınız, üstüne 1-2 kaşık tereyağı sürünüz Bir buçuk kepçe su, ya da etsuyunu tepsinin kenarından dökünüz Sonra fırına koyunuz, arasıra tahta kaşıkla tepsinin kenarından suyunu alıp üzerine sulaya sulaya iki saatte pişiriniz Fırından çıkardıktan sonra da suyu süzünüz Tekrar üzerinden gezdiriniz, yanına Patates Püresi ilâve ediniz

Not: Kızartmadan süzdüğünüz su ile ıspanak, patates ve başka püre yaparak kızartmaya garnitür olarak kullanabilirsiniz, ya da bu suyu karıştırarak Domates Salçası koyabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.