![]() |
İşkembe Yahnisi Tarifi ( Videolu ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İşkembe Yahnisi Tarifi ( Videolu )İşkembe Yahnisi Tarifi ( Videolu ) güzel bir sakatat tarifi paylaşacağız "İşkembe Yahnisi" ama önce malzemeleri öğrenelim 1 kilo kuşbaşı doğranmış haşlanmış işkembe 1 su bardağı haşlanmış nohut 2 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı domates salçası 1 kahve fincanı sıvıyağ 1,5 tatlı kaşığı tuz ve 2 su bardağı işkembe haşlama suyu malzeme listesinden sonra; soğanları doğrayarak işlemlere başlıyoruz soğanı her zaman olduğu gibi ince doğruyoruz şimdi artık kavurabiliriz tencereyi ateşe yerleştirdik şimdi de yağı aktarıyoruz biraz ısınınca soğanı ekleyeceğiz tuzu da önceden atalım çabuk yumuşasın şeffaflaşana kadar kavuruyoruz soğanımız çok güzel kavruldu şimdi salçayı ekliyoruz bir kaç tur çeviriyoruz şimdi işkembeyi ekliyoruz işkembeyi de düdüklüde haşladık pim çıktıktan sonra 50 dakika kısık ateşte kaynattık biliyorsunuz geç pişer şimdi hemen arkasından da haşladığımız nohutu ilave ediyoruz çok lezzetli ve kolay bir yemek şimdi kaynattığımız işkembe suyunu da ilave ettik artık kapağı kapatacağız, 15 dakika daha pişireceğiz işkembe yahnimiz pişti, şöyle gösterelim ve ateşi kapatalım işkembe yahnisi pişti, servis tabağına aldık sıcak olarak servise sunabiliriz bu bölümümüzde; Mütevazı Lezzetler Türk ve Dünya mutfağı ![]() ![]() ![]() kitabı, sayfa 118'den "İşkembe Yahnisi" tarifini paylaştık çok güzel, lezzetli bir tarif oldu İnşallah en kısa sürede siz de denersiniz şimdiden Afiyet Olsun! |
![]() |
![]() |
|