Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
rosto, tarifi

Rosto Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rosto Tarifi



Malzeme:

Yarım koyun budu,
2 kaşık tereyağı,
1 kaşık salça,
1 çay kaşığı kekik,
tuz,

Tarif:

But etini alabilecek büyüklükte bir tencerede yağ eritilir Etin iki tarafı iyice tuzlanarak ovulur ve yağda kızartılır Yarım fincan su ile sulandırılmış salça ile kekik ilave edilip alt üst edilerek biraz pişirilir Ardından 3-4 bardak sıcak su ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır Orta ateşte iki saat kadar pişirilir Et piştikten sonra servis tabağına alınarak dilimlenir ve tencerenin dibinde kalan salçalı yağı üzerine gezdirilerek dökülür Sıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Rosto Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rosto Tarifi



Rosto Tarifi ( Hatay )

MALZEMELER
1 kg köftelik et
75 gr tereyağı
8 adet yumurta
4 bardak su
1 adet yumurta beyazı
1 orta boy soğan
10 adet kuru kake (galeta unu)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça

YAPILIŞI
Köftelik ete, rendelenmiş soğan, dövülmüş kuru kakeler (galeta unu), karabiber, tuz ve bir yumurta ilave edilerek çok iyi yoğurulur Yoğurulan et dört parçaya ayrılarak her parça 1 cm kalınlığında oval bir şekil verilerek elle açılır Diğer tarafta haşlanmış katı yumurtalar uzunlamasına ikiye bölünür Her açılan et parçasının ortasına dört yarım yumurta yerleştirilip rulo yapılır Bir yumurtanın beyazı, hazırlanan ruloların yüzlerine sürülür Kenarlı düz bir kaba salça, su ve yağ konularak kaynatılır Kaynama başladıktan sonra rastolar bu suyun içine bırakılarak kabın üstü kapatılır Arada bir rasto parçaları ters yüz edilerek bu işleme suyun çekilmesine kadar devam edilir Suyu çekilince ateşten alınır ve dilimler halinde kesilerek servis edilir Garnitür olarak patates püresi kullanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Rosto Tarifi

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rosto Tarifi



2 soğan

2 defneyaprağı

1 dana nuar

1 havuç

Yarım demet maydanoz sapı

1 çorba kaşığı salça

2 diş sarımsak

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Su

Tuz

Öncelikler, dana nugarı bir tencereye alalım, üzerine iri doğranmış soğan ve havuçları ilave edelim Sonra sırası ile maydanoz saplarını, defn yaprağını ve su ilave edelim dana nuarı pişmeye bırakalım

Biz bu arada sosunu hazırlayalım, bunu için tavaya zeytinyağını alalım üzerine ince doğradığımız sarımsağı alalım sote yapalım Bir kaşık salçayı ilave edelim bir iki karıştıralım, tuz ve karabiberini ayarlayalım, su ilave edelim kıvama gelince oçaktan alalım Pişirdiğimiz nuarı çıkaralım, dilimleyelim servis tabağına alalım, üzerine sosu dökelim servise sunalım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.