Kızartma İçli Köfte Tarifi ( İrok ) (Mardin ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızartma İçli Köfte Tarifi ( İrok ) (Mardin )Kızartma İçli Köfte Tarifi ( Irok ) (Mardin ) ![]() 60 köfte için MALZEMELER: 1 kg ince bulgur 500 gram çiğköftelik dana eti (ismeyt) 500 gram kıyma 3 yumurta 50 gram kişniş 50 gram margarin 4 adet soğan (orta büyüklükte) 1 demet maydanoz 1 demet tere Kabartma tozu Zeytinyağı İÇ HAZIRLAMA: İnce ince doğranan soğanlar ve kıyma, margarinle beş dakika kavrulur ve ateşten alınır, ince kıyılmış maydanozlar eklenip karıştırılır HAMUR HAZIRLAMA: ince bulgura biraz su serpilir ve bekletilir Dana eti dövülerek çiğköftelik hale getirilir Bulgura eklenir ve iyice yoğrulur Et ve bulgur bir hamur haline geldikten sonra kişniş, yumurta ve kabartma tozu da eklenip biraz daha yoğrulur Hamur, ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır Her parça elle yumurta şeklinde açılır, hazırlanan iç doldurulur ve ağzı sıkıca kapatılır İki el arasında, tam ay biçiminde düzgün bir şekil verilir ve kızartılır Tere ile servis edilir
|
|
|
|