Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fırın, kebabı, mardin, tarifi

Mardin Fırın Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mardin Fırın Kebabı Tarifi



4 adet patlıcan

1 kg patates

500 gr kuşbaşı kuzu eti

Yarım kg domates

Yeteri kadar tuz

Yeteri kadar baharat (isteğe göre)

Önce patlıcanlar ve patates soyularak küp biçiminde doğranır Daha sonra küp biçiminde doğranmış patlıcanlar daha önceden ısıtılmış yağda kızartılır Daha sonra aynı işlem patates içinde uygulanır Kızartılmış patates ve patlıcanlar fırın tepsisine eşit biçimde yayılır Daha sonra domatesler yıkandıktan sonra rendelenir Rendelenen domatesler ayrı bir kap içerisinde bekletilirDaha sonra da tepsiye yayılmış durumda olan patlıcan ve patatese yeteri kadar tuz ve baharat ilave edilerek rendelenmiş domates ve kuşbaşı et ilave edilir Tepsi fırına verilir Yaklaşık 15-20 dakika fırında kaldıktan sonra afiyetle yenir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.