Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilecik, güveci, tarifi

Bilecik Güveci Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bilecik Güveci Tarifi



Bilecik güveci tarifi

Malzemeler
1 kg kuzu kuşbaşı
2 adet patlıcan
2 adet patates
2 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartma yağı
Üzeri İçin;
1,5 su bardağı süt
1,5 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Hazırlanısı
Patlıcanların acısı çıkarılır, kuşbaşı doğranır kızgın yağda kızartılır, patates de aynı şekilde kızartılır Tencereye tereyağı konur, eriyince ince kıyılmış soğan atılır, pembeleştirilir ÜZerine et atılır suyunu bırakana kadar pişirilir, sonra patlıcan ve patates eklenir, tuz katılır, birkaç dakika daha çevrilir Yemek toprak bir kaba boşaltılır Diğer taraftan un ve tereyağı kavrulur, üzerine soğuk süt ve tuz eklenir muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılark pişirilir Güvecin üzerine dökülür, kaşar peyniri serpilir Güveç önceden ısıtılmış 190 derece fırına verilir Kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.